19.10 PONIEDZIAŁEK

• Zupa jarzynowa

• Kotlety z pieczarek i z cebuli

• Gulasz warzywny z batatem i soczewicą

sos koperkowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

 

20.10 WTOREK

• Zupa – żurek (z jakiem)

• Orzechowe kotleciki z ciecierzycą

• Tarta z pieczonym, pomidorami i serem feta

sos orzechowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

 

21.10 ŚRODA

• Wegetariańska grochówka

• Kotlety gryczane

• Wegetariańskie spaghetti bolognese

sos pieczeniowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

 

22.10 CZWARTEK

• Zupa brukselkowa

• Kotlety ze słonecznika

• Fasolka po bretońsku

sos pieczarkowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

 

23.10 PIĄTEK

• Zupa-krem z dyni z imbirem i mleczkiem kokosowym

• Kotlety grochowe z jarmużem

• Pierogi z kapustą i grzybami

sos czosnkowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

 

Codziennie:

• świeży chleb

• jajka sadzone

• placki ziemniaczane

• naleśniki z serem lub owocami

 

Soki: pomarańczowy, jabłkowy, mieszany, pietruszkowy, marchewkowy

 

Pasty do smarowania pieczywa:

z suszonych pomidorów i wędzonego tofu, smalec wegański, wegański twarożek z tofu, humus z czosnkiem niedźwiedzim

 

 

Cennik:

Zupa mała – 4 zł

Zupa duża – 6 zł

Danie małe – 8 zł

Danie duże – 15 zł