14.10 PONIEDZIAŁEK

• Zupa jarzynowa

• Kotlety z zielonego groszku

• Tarta z pieczonym bakłażanem, pomidorami i serem feta

• Bigos

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos paprykowy

PASTY: twarożek wegański, z tofu i suszonych pomidorów, słonecznikowa

 

15.10 WTOREK

• Zupa jesienna – fit

• Kotlety dyniowe z kaszą jaglaną

• Kasza bulgur z warzywami

• Ciecierzyca po bretońsku

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos pomidorowy

PASTY: guacamole z awokado, z czerwonej fasoli ze szczypiorkiem NOWOŚĆ, smalec wegański

CIASTO: przepyszne pomarańczowe

 

16.10 ŚRODA

• Zupa-krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Falafel pieczony

• Penne arabiata – makaron z pikantnym sosem pomidorowym

Knedliki z pomidorami

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos czosnkowy

PASTY: z dyni i suszonych pomidorów, pieczarkowa, twarożek wegański

 

17.10 CZWARTEK

• Zupa pomidorowa z makaronem

• Meksykańskie burgery z czerwonej fasoli

• Por w cieście

• Pomidorowy gulasz z dynią i soczewicą

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos wegański pieczeniowy

PASTY: warzywna, smalec wegański, rolada szpinakowa

CIASTO: z dyni z żurawiną i czekoladą

 

18.10 PIĄTEK

• Barszcz z fasolką

• Kotlety grochowe z jarmużem

• Krokiety z kapustą i grzybami lub szpinakiem

• Nowe flaczki z boczniaków

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos  grzybowy

PASTY: z drożdży tebi, twarożek wegański, humus z czosnkiem niedźwiedzim