13.05 PONIEDZIAŁEK

• Zupa ogórkowa z ryżem

• Klopsiki jaglane z suszonymi pomidorami

• Zapiekanka kijowska

• Chłopski kociołek

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos pieczarkowy

PASTY: jajecznica ze szczypiorkiem, warzywna, smalec wegański

 

14.05 WTOREK

• Zupa kalafiorowa

• Meksykańskie burgery z kukurydzą i czerwoną fasolą

Rizotto z warzywami NOWOŚĆ!

• Bigos wegański

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos pieczeniowy wegański

PASTY: z suszonych pomidorów i wędzonego tofu, twarożek wegański, słonecznikowa

CIASTO: placek z rabarbarem NOWOŚĆ!

 

15.05 ŚRODA

• Żurek (z jajkiem)

• Kolety z białej fasoli panierowane w płatkach owsianych

• Tarta z pieczonym bakłażanem, pomidorami i serem feta

• Wegański placek po węgiersku

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos paprykowy

PASTY: smalec wegański, warzywna, z czerwonej fasoli ze szczypiorkiem

 

16.05 CZWARTEK

• Barszcz z fasolą jaś

Falafel pieczony

Lasagne ze szpinakiem i tofu

• Wegetariański strogonow

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos czosnkowy

PASTY: z białej fasoli, twarożek wegański, marchewkowa

CIASTO: krajanka z jabłkami

 

17.05 PIĄTEK

• Grochówka wegetariańska

• Medaliony a’la gyros z tzatzikami

• Gołąbki z kaszą gryczaną NOWOŚĆ!

• Sałatka z ciecierzycy z chrupiącą bułeczką

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

sos  pomidorowy

PASTY: warzywna, z drożdży tebi, twarożek wegański