20.03 PONIEDZIAŁEK

• Zupa pieczarkowa z makaronem

• Kotlety słonecznikowe

• Por w cieście

sos koperkowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

21.03 WTOREK

• Zupa fasolowa

• Kotlety pszeniczne

• Kremowe risotto z pieczarkami NOWOŚĆ

sos pieczarkowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

22.03 ŚRODA

• Zupa – krupnik

• Kotlety jaglane z suszonymi pomidorami

• Bigos

sos musztardowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

23.03 CZWARTEK

• Zupa ziemniaczana

• Kotlety z bobu NOWOŚĆ

• Zapiekanka drwala

sos tzatziki

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

24.03 PIĄTEK

• Zupa koperkowa

• Kotlety pieczarkowo-gryczane

• Placki z warzywami NOWOŚĆ

sos grzybowy

ziemniaki/kasza/ryż + surówki

 

Codziennie w menu:

• jajka sadzone

• placki ziemniaczane

• naleśniki z serem lub z owocami

 

Soki: pomarańczowy, jabłkowy, mieszany, pietruszkowy, marchewkowy

 

Pasty do smarowania pieczywa

z suszonych pomidorów i wędzonego tofu, smalec wegański, wegański twarożek z tofu, humus z czosnkiem niedźwiedzim, warzywna…

 

Cennik:

Zupa:

Mała – 6 zł, Duża – 8 zł

Danie główne: Małe – 14 zł, Duże – 19,5 zł

Bigos/fasolka po bretońsku/leczo – 16 zł

Placki/naleśniki/jajka sadzone – 12 zł

 

Soki:

marchewkowy – 8 zł

mieszany z pomarańczą –  9,5 zł

z pomarańczy – 11 zł

z pietruszki – 7 zł

 

Pasty do chleba (10 dag): 5 zł

 

Chleb (0,5 kg): 9 zł

 

Opakowanie – 1,5 zł

 

Dowóz w granicach miasta przy minimalnym zamówieniu 16 zł – gratis!